Web Analytics
Sastanak čelnika Sinhue i Rojtersa u Pekingu - BetaRS

Sastanak čelnika Sinhue i Rojtersa u Pekingu

Svet | 12.10.2023 | access_time 12:00
Sastanak čelnika Sinhue i Rojtersa u Pekingu
Foto: Xinhua/Li Xueren

Predsednik novinske agencije Sinhua Fu Hua sastao se u Pekingu sa predsednikom Rojtersa Polom Baskobertom koji je boravio u poseti Kini.

Napominjući da je Rojters prva međunarodna mejnstrim novinska agencija koja je uspostavila saradnju sa Sinhuom, Fu je rekao da su u proteklih 66 godina razmena i saradnja dve strane dale plodne rezultate u različitim oblastima.

Fu je izrazio nadu da će dve strane dodatno konsolidovati obostrano korisnu saradnju i unaprediti saradnju u različitim oblastima, uključujući primenu novih tehnologija u oblasti medija, prenosi kineska agencija Sinhua.

Suočeni sa budućim izazovima, dve strane bi trebalo da preuzmu veću medijsku odgovornost za olakšavanje komunikacije među svim stranama i da šalju pozitivnije poruke svetu, rekao je on.

Fu je na sastanku održanom 11. oktrobra takođe predstavio pripreme za 5. Svetski samit medija, koji će se održati kasnije ove godine i pozvao Rojters da prisustvuje događaju.

Napominjući da je Sinhua jedna od vodećih svetskih novinskih agencija, Baskobert je rekao da je impresioniran razvojem Sinhue u različitim aspektima i izrazio nadu da će dve strane dalje unaprediti svoju saradnju.

Kao jedan od suosnivača Svetskog medijskog samita, Rojters će dati punu podršku 5. Svetskom medijskom samitu, rekao je Baskobert.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Zelena Srbija

Hronika

Scena