Web Analytics
IPI: Medijski zakoni u Srbiji moraju da budu usklađeni sa Medijskom strategijom - BetaRS

IPI: Medijski zakoni u Srbiji moraju da budu usklađeni sa Medijskom strategijom

Politika | 12.10.2023 | access_time 15:45
IPI: Medijski zakoni u Srbiji moraju da budu usklađeni sa Medijskom strategijom
Foto: Armenija Zajmi Besevic
  Međunarodni institut za štampu (IPI) - Globalna mreža nezavisnih medija saopštila je danas da reforma dva medijska zakona u Srbiji mora biti u saglašena sa Medijskom strategijom, usvojenom 2020.

 

IPI poziva vladu Srbije da preduzme "stvarne korake" ka kompromisu, posle nedavnog sastanka sa Koalicijom za slobodu medija koju IPI podržava, dodaje se u objavi na društvenoj mreži Iks (X).


Koalicija za slobodu medija juče je ponovo pozvala vladu Srbije da usaglasi predloge nacrta Zakona o javnom informisanju i
medijima i Zakona o elektronskim medijima (ZEM) sa rešenjima iz Medijske strategije.

Vlada Srbije saopštila je juče da je na sastanku premijerke Srbije sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija, medijskih i novinarskih udruženja i međunarodnim partnerima postignut kompromis oko najvažnijih pitanja koji se tiču implementiranja: Saveta za štampu i izbora za članove Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Predstavnici novinarskih i medijskih udruženja naveli su da niko od njih nije video finalne verzije predloga zakona i da se plaše da će saznati šta u njima piše tek na dan njihovog usvajanja.

Teme