Web Analytics
Vicepremijer Kine sa čelnikom Folksvagena o jačanju saradnje - BetaRS

Vicepremijer Kine sa čelnikom Folksvagena o jačanju saradnje

Ekonomija | 13.10.2023 | access_time 13:45
Vicepremijer Kine sa čelnikom Folksvagena o jačanju saradnje
Xinhua/Ding Haitao

Kineski vicepremijer Ding Suesiang sastao se ove nedelje u Pekingu sa Oliverom Blumeom, predsednikom Upravnog odbora Folksvagen AG.

Kako prenosi Sinhua, sastanak je održan 11. oktobra. Ding, takođe član Stalnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da su kineska i nemačka privreda veoma komplementarne i da postoji ogroman prostor za saradnju.

Kao važne ekonomije i odgovorne velike zemlje, Kina i Nemačka treba da rade zajedno na promovisanju liberalizacije i olakšavanja trgovine i investicija, da rade zajedno na održavanju stabilnosti i bezbednosti globalnih industrijskih i lanaca snabdevanja i da doprinesu globalnom ekonomskom rastu i upravljanju, rekao je Ding.

Napominjući da će se kineska vrata ka spoljnom svetu samo još šire otvarati, Ding je rekao da Kina i Nemačka imaju široke izglede za saradnju u oblasti automobilske industrije, a Kina je spremna da obezbedi bolje okruženje i poboljšane uslove stranim preduzećima, uključujući Folksvagen, da investiraju i da posluju u Kini.

"Pozdravljamo Folksvagen da nastavi da koristi svoje prednosti i proširi investicije u Kini kako bi postigao veći razvoj kroz saradnju od koje svi imaju koristi", dodao je on.

Blume je zahvalio Kini na njenoj snažnoj podršci razvoju Folksvagena u Kini, ističući da Folksvagen neguje svoje prijateljstvo sa Kinom i kineskim narodom i da će povećati ulaganja u ključne oblasti.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT