Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 14. oktobar 2023. - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 14. oktobar 2023.

Društvo | 14.10.2023 | access_time 10:10
Naslovne strane za subotu, 14. oktobar 2023.
Foto: Beta/Dragan Gojić

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 14. oktobar pišu o ratu Izraela i Hamasa, o izborima u Srbiji čije je održavanje najavljeno za 17. decembar, i o drugim temama.

BLIC - O ratu Izraela i Hamasa u pojasu Gaze "Izrael naređuje: beži! Hamas im kaže: stoj!".

ALO - Direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić kaže za list "Zabrana da imamo medije bila bi protivustavna i protiv zakona EU". "Država danas časti dva stana", o nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

VEČERNJE NOVOSTI - "Kome odgovara da se glasa 17. decembra", analiza lista povodom najave raspisivanja vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora. O dešavanjima u Crnoj Gori "Amerika Mandića izbacuje iz fotelje".

DANAS - Intervju sa funkcionerom Zeleno - levog fronta Dobricom Veselinovićem "Spreman sam da budem gradonačelnik Beograda". "RTS stopirao reklame SBB-a bez obrazloženja", o odluci te televizije da odbije oglašivača.

INFORMER - "Srbi na KiM hoće izbore", o zahtevima za održavanje novih izbora na severu Kosova. O sukobu na bliskom istoku u tekstu "Egzodus: Palestinci moraju da napuste Gazu".

KURIR - "Otac dečaka ubice ne oseća ni trunku kajanja, njegovi advokati optužuju tužilaštvo", o suđenju za masovno ubistvo u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

NOVA - Analiza predloženih medijskih zakona "Državna zaštita za Pink, Hepi, Prvu i B92". Advokati porodice Kecmanović o nedostacima optužnice koja je podignuta protiv njih "Borović: Tužilac u zatvoru pretio ocu dečaka ubice".

POLITIKA - "Gaza na ivici ponora", o ratu u pojasu Gaze. "Kad izbori zakucaju na vrata", o izborima čije je održavanje najavljeno za 17. decembar.

SRPSKI TELEGRAF - "Od Beograda do Šapca za 45 minuta", o autoputu Ruma-Šabac koji će danas biti otvoren. "Hamas pali Evropu", o navodnim planiranim napadima na američke baze u Nemačkoj.

Teme