Web Analytics
Kineska medijska grupa domaćin 11. globalnog foruma video medija u Pekingu - BetaRS

Kineska medijska grupa domaćin 11. globalnog foruma video medija u Pekingu

Svet | Izvor: Beta | 14.10.2023 | access_time 14:40
Kineska medijska grupa domaćin 11. globalnog foruma video medija u Pekingu
U Pekingu je održan 11. globalni forum video medija čiji je domaćin bila Kineska medijska grupa (CMG), a među učesnicima su bili direktor CMG i funkcioner  Odeljenja za javnost Centralnog komiteta KP Kine Šen Haisijung kao i direktor Kancelarije za informisanje Državnog saveta Sun Jeli.

Šen Haisijung je u svom govoru ukazao da je od kineske inicijative do globalnog konsenzusa, zajednička izgradnja Pojasa i puta blisko povezala svet.

Kineska medijska grupa je učesnik, svedok i narator Inicijative Pojasa i puta. U skladu sa ciljem predsednika Si Đinpinga da izgradi nove međunarodne prvoklasne medije sa snažnim vođstvom, komunikacijom i uticajem, CMG je voljna da sarađuje sa medijima iz različitih zemalja da bi dala doprinos pisanju novog poglavlja Pojasa i puta koje se zasniva na opsežnim konsultacijama, zajedničkoj izgradnji i zajedničkim koristima, naglasio je.

Generalni direktor Afričke radiodifuzne unije Gregoire Ndjaka u obraćanju je visoko  pohvalio inicijativu Pojas i put koja je, kako je naveo, donela opipljive razvojne promene na afričkom kontinentu i kontinuirano poboljšalao život afričkim građanima.

On je izrazio nadu da će dalje jačati saradnju sa Kineskom medijskom grupom u oblasti deljenja resursa i sadržaja i razmene osoblja kako bi bolje ispričali afričku priču o zajedničkoj izgradnji Pojasa i puta.

Generalni direktor Evropske alijanse za razmenu vesti Adrian Vels rekao je u video obraćanju da je ovogodišnji Globalni forum video medija posebnu pažnju poklonio inicijativi Pojas i put. On je zahvalio Kineskoj medijskoj grupi na saradnji sa drugim medijskim organizacijama iz različitih zemalja.

Na forumu je takođe objavljena Zajednička deklaracija o zajedničkoj akciji. Ovu inicijativu su zajedno pokrenuli Kineska medijska grupa i 81 medij iz 42 zemlje.

Deklaracija se zalaže za ispunjavanje medijskih obaveza i jačanje saradnje među svim stranama, inoviranje modela saradnje i unapređenje dijaloga među civilizacijama.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT