Web Analytics
Grbović (PSG) sa protesta: Nije naša ambicija samo da pobedimo, već i da menjamo Srbiju - BetaRS

Grbović (PSG) sa protesta: Nije naša ambicija samo da pobedimo, već i da menjamo Srbiju

Politika | 14.10.2023 | access_time 19:30
Grbović (PSG) sa protesta: Nije naša ambicija samo da pobedimo, već i da menjamo Srbiju
BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Sa večerašnjeg protesta "Srbija protiv nasilja" poručeno je da 17. decembra, kada se očekuju izbori, dolaze promene ali da ta borba neće biti laka.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović je u obraćanju okupljenima ispred Skupštine Srbije rekao da je "velika laž" da "pametniji popušta", i da "dok su dostojanstveni uzmicali u stranu bahati su uzeli sve što su mogli".

"Nema uzmicanja, saterani smo u ćošak i nazad više ne možemo, možemo samo napred", rekao je Grbović.

On je istakao da nije ambicija stranaka koje organizuju tehnički proteste samo da pobede.

"Naša je ambicija da menjamo Srbiju, i zato nema prilagođavanja. Ne možemo mi da budemo primitivni da bi oni izgledali kao normalni. Nećemo da štitimo kriminalce da u njihovim medijima ne bi bili izdajnici. Nećemo da žrtvujemo svoju budućnost, da bi branili njihovu prošlost", rekao je Grbović.

On je kazao da se ljudima koji se okupljaju na protestima protiv nasilja tog 3. i 4. maja ove godine, kada su se dogodila dva masovna ubistva, "srušio ceo svet, dok su se oni tamo smejali".

"Tog 3. i 4. maja se nama srušio ceo svet dok su oni rekli kako sistem nije zakazao. Ja sada pitam, kakav je to sistem koji ne zakaže kada u dva dana 19 mladih ljudi i dece bude ubijeno? Više nije pitanje da li će, već kada će ta nepravda doći na vrata svakog od nas pojedinačno", istakao je Grbović.

On je kazao da "moramo da dovedemo do toga da se u jednom danu takav sistem sruši".

Grbović je kazao i da želi pomirenje i sa onim građanima koji su naterani da dođu na kontramiting vlasti, napominjući da se "mi borimo za našu i za njihovu slobodu".

Kako je naglasio, neće biti pomirenja sa onima koji su razrušili Srbiju.

Grboviće je rekao da "17. decembra dolazi sloboda i pobeda u Beogradu i Srbiji", i pozvao građane da za Novu godinu dođu u slobodni Beograd.

Teme