Web Analytics
Stojković: Meč istine protiv Crne Gore - BetaRS

Stojković: Meč istine protiv Crne Gore

Fudbal | Izvor: Beta | 16.10.2023 | access_time 15:10
Stojković: Meč istine protiv Crne Gore
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Staroj Pazovi da je utakmica protiv Crne Gore "meč istine" i istakao da veruje da njegov tim može da upiše važnu pobedu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije su u subotu, i pored dobre igre, poraženi od Mađarske u Budimpešti, a već sutra ih očekuje još jedan važan duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - protiv Crne Gore na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.

"Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga - time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kome učestvujete. Preterani strah, ne, ali obazrivost da. Potrošnja protiv Mađara jeste bila, ali mi smo uživali u toj igri koju smo pokazali. Igrali smo onako kako želeli... Bila je potrošnja, ali ne možete šetati i igrati utakmicu, to je nemoguće", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Selektor Srbije je dodao da ima vremena da se "regeneriše energija koja će biti potrebna za utakmicu".

Stojković je, kao i posle poraza od Mađarske, naveo da je bio jako tužan i razočaran zbog rezultata.

"Ali sam bio ponosan, što sam im i rekao. To je taj fudbal koji ljudi vole da vide. Bili smo odvažni, igrali smo utakmicu sa stavom i to je ono kakvu ja Srbiju želim da gledam, vodim i treniram... Osećanja su pomešana jer nismo dobili ono što smo zaslužili", naveo je Stojković.

On je najavio da će biti promena u timu za duel protiv Crne Gore.

"Nisu svi zdravi, ali to ne mogu sad da vam kažem, raspričaćete. Ali, rešićemo probleme... Potpuno miran dočekujem ovu utakmicu. Miran i sa osmehom", dodao je Stojković.

Stojković je istakao da je meč sa Crnom Gorom najvažnija utakmica u kvalifikacijama.

"Ova u Budimpešti nije bila najvažnija. Bila je važna, ali ne najvažnija. To igrači znaju. Sutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Znam da možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije što može da dođe do cilja, do pobede, da pronađe rešenje da ta jedna lopta završi u mreži protivnika", rekao je selektor Srbije.

On je rekao i da Srbija neće menjati svoj stil igre, odnosno da će pokušati da igra kao i u Budimpešti.

"Mora da se puca iz svih oružja, ceo arsenal koji budemo imali ćemo pokazati na terenu... Rekao sam da nisam pozvao fudbalere, već ratnike. U Budimpešti sam imao i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore. Svesni smo važnosti utakmice, ali je dočekujemo potpuno mirno. A onda, kad utakmica bude krenula, videćete reakciju", rekao je Stojković.

Srbija je druga na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od Mađarske, a dva boda više od trećeplasirane Crne Gore, uz meč više.

Teme