Web Analytics
U okviru stranke Zeleno-levi front osnovan Autonomni ženski front - BetaRS

U okviru stranke Zeleno-levi front osnovan Autonomni ženski front

Politika | 16.10.2023 | access_time 17:30
U okviru stranke Zeleno-levi front osnovan Autonomni ženski front
Foto: Zeleno-levi front

Zeleno-levi front je danas saopštio da je osnovao svoj Autonomni ženski front, sa ciljem da doprinosi što većem učešću žena u politici Zeleno-levog fronta, kao i rada na unapređenju ženskih prava i veće rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Iz stranke je rečeno da Autonomni ženski front broji blizu 100 žena koje su članice Zeleno-levog fronta širom Srbije i koje su učestvovale na prvoj izbornoj skupštini održanoj tokom vikenda kada su na prvoj izbornoj skupštini članice glasanjem odabrale rukovodeće pozicije i delegatkinje te organizacije.

Za koordinatorku je izabrana Natalija Simović, dosadašnja članica Malog veća Ne davimo Beograd i odbornica u Skupštini Grada Beograda, i Tatjana Nikolić, dugogodišnja aktivistkinja za prava žena i devojčica i članica Zeleno-levog fronta Niš.

"Osnivanje Autonomnog ženskog fronta je samo prvi korak u borbi da žene ne budu samo kvota na izbornim listama i u institucionalnoj politici. Zalagaćemo se za rodnu ravnopravnost i unapređenje ženskih prava širom Srbije", piše u saopštenju Natalija Simović, prva izabrana koordinatorka te organizacije.

Iz stranke je istaknuto da će se Autonomni ženski front zalagati za veće učešće žena u politici na svim nivoima i biti "sigurno mesto za osnaživanje žena da zauzimaju važne uloge u našem društvu".

Teme