Web Analytics
Naslovne strane za utorak 17. oktobar - BetaRS

Naslovne strane za utorak 17. oktobar

Društvo | 17.10.2023 | access_time 08:20
Naslovne strane za utorak 17. oktobar
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Beogradski dnevni listovi na naslovim stranama današnjih izdanja pišu o samitu "Pojas i put" u Pekingu, vanrednim izborima u Srbiji, o sukobu u Izraelu i drugim temama.

ALO - O poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini: "Slobodna trgovina kreće od proleća".

BLIC - "Strateški sporazumi i sastanak sa Sijem", o učešću delegacije Srbije na samitu "Pojas i put" u Pekingu. O sukobu Hamasa i Izraela u tekstu "Tri scenarija krvavog rata".

VEČERNJE NOVOSTI - O ugovoru o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine pod naslovom "Padaju carine na našu robu". "Psovali su ih na srpskom, pa zasuli bocama", o napadu grupe Albanaca na srpske maturante u Veneciji.

DANAS - "Vlastima svejedno kada su izbori", smatraju sagovornici lista. "Računi za gas u Srbiji skaču i do 20 odsto?" o mogućem rastu cena gasa jer je Bugarska uvela tranzitnu taksu za ruski gas.

INFORMER - "Izrael se sprema i za rat sa Libanom", o dešavanjima na Bliskom istoku.

KURIR - U tekstu "Vučić: Ogromna korist za Srbiju" list piše o poseti predsednika Srbije Kini.

NOVA - "Vlast pred izbore hoće da uništi nezavisne medije", o izmenama medijskih zakona. "Novi DSS za saradnju sa 'proevropljanima', Dveri i Zavetnici nisu", list piše o desno orijentisanom delu opozicije.

POLITIKA - "Kurti otima i srpski dinar", o nestašici hrane, lekova i dinara u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zbog zabrane uvoza. Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski u intervjuu za list poručuje "Mnogi se plaše mog povratka".

SRPSKI TELEGRAF - "Vučić sam protiv svih", list piše o prevremenim izborima čije je održavanje najavljeno do kraja godine.

Teme