Web Analytics
Belgijska policija uhapsila osumnjičenog za napad i ubistva u Briselu - BetaRS

Belgijska policija uhapsila osumnjičenog za napad i ubistva u Briselu

Svet | 17.10.2023 | access_time 08:50
Belgijska policija uhapsila osumnjičenog za napad i ubistva u Briselu
AP Photo/Nicolas Landemard

Belgijska policija je jutros uhapsila osumnjičenog za napad i ubistvo dvojice Šveđana u Briselu, izjavio je portparol kancelarije federalnog tužioca.
Hapšenje je sprovedeno u briselskoj opštini Sharbek, gde je tokom noći pretresena zgrada.

"Policija je otvorila vatru", rekao je portparol tužilaštva, ne navodeći da li je osumnjičeni povređen. 

Osumnjičeni tek treba da bude zvanično identifikovan.

Napadač je sinoć ubio dvojicu Šveđana u Briselu, a tužilaštvo je ranije saopštilo da istražuje "terorističke motive napada".

Portparol tužilaštva rekao je da je napadač preuzeo odgovornosti na društvenim mrežama, tvrdeći da je bio inspirisan Islamskom državom.

Podsetimo, belgijska policija je danas nastavila potragu za napadačem koji je ubio dvojicu Šveđana u Briselu, a tužilaštvo je saopštilo da istražuje "terorističke motive napada".

U ovom trenutku nijedan element ne ukazuje na moguću vezu napada i izraelsko-palestinske situacije. Veruje se da je motiv napada u vezi sa nacionalnom pripadnosti žrtava.

Švedska je u avgustu proglasila najviši stepen upozorenja na opasnost od terorizma nakon pretnji islamskih ekstremističkih organizacija zbog paljenja Kurana.

Dve osobe su ubijene sinoć u Briselu pucnima iz vatrenog oružja. Napadač obučen u fluorescentni narandžasti prsluk je bio na motoru i pobegao je pošto je pucao iz automatske puške.

Švedska je trebalo sinoć da igra utakmicu protiv Belgije na stadionu Hejsel, udaljenom oko pet kilometara od mesta napada.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Tenis

IT