Web Analytics
Vasić: Ispitati rad izvršiteljke Mirjane Dimitrijević - BetaRS

Vasić: Ispitati rad izvršiteljke Mirjane Dimitrijević

Društvo | 18.10.2023 | access_time 14:45
Vasić: Ispitati rad izvršiteljke Mirjane Dimitrijević
Foto: Beta/ MILOS MISKOV

Potpredsednica Dveri Radmila Vasić zatražila je danas da Komora izvršitelja, Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo ispitaju rad izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, koja je prilikom pokušaja izvršenja i oduzimanje polovine stana u kome živi inovator u penziji Ljubiša Ćirić (83), "poslala i svoje lične batinaše".

Vasić je podsetila da taj pokušaj izvršenja nije uspeo, jer je više desetina građana stalo u odbranu Ćirića, ali da je pojavljivanje grupe "batinaša" pravni sistem Srbije "dovelo do apsurda".

"U zakonit rad izvršiteljke Mirjane Dimitrijević već duže vreme postoji sumnja, zbog niza nezakonitih radnji koje je preduzimala i na osnovu kojih je izbacivala čitave porodice na ulicu. Celokupni pravni sistem, zajedno sa tužilaštvom i MUP-om i svi važeći zakoni ove zemlje su pogaženi postupkom izvršitelja Mirjane Dimitrijević, a posebno bahatost i bezobzirnost da pošalje lične batinaša da 'očiste teren' i preuzmu nekretninu", kazala je Vasić u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da su "batinaši skriveni iza kapuljača, kačketa i maski bili spremni da se lično obračunaju sa građanima", a da je dalju eksalaciju sukoba na ulazu zgrade sprečilo prisustvo narodnih poslanika.

"Ali ta eskalcija sukoba, pretnje, ponižavanja i uvrede su nastavljene u sporednim ulicama. Policija je prethodno razgovarala sa svim tim ljudima i nije preduzela niti jednu radnju da osigura javni red i mir i bezbednost prevashodno građana, a ne batinaša", kazala je Vasić.

Prema njenim rečima, "samo dovođenje batinaša na mesto izvršenja je dovoljan razlog da ostane bez licence izvršitelja".

Vasić je od Кomore izvšitelja zatražila da se protiv izvršiteljke pokrenu zakonski postupci i utvrdi njena odgovornost, a od tužilaštva i MUP-a da ispitaju ceo slučaj, i da se procesuiraju svi "koji su bili spremni da tuku građane".

"Od Narodne skupštine poslanička grupa Srpski pokret Dveri-Patritoski blok traži hitnu izmenu Zakona o izvršenju gde osnovno domaćinstvo u kome živi porodica ne bi moglo biti predmet izvršenja, kao i izmenu svih odrebi koje su dovele do slobodnog tumačenja Zakona o izvršenju, a time i do nezakonitih radnji pojedinih izvršitelja koji su svojim radom poništili postojanje pravnog sistema zemlje, kao i jasne odredbe kaznene politike prema izvršiteljima ukoliko krše zakone", zaključila je Vasić, koja je i poslanik u Skupštini Srbije.

Teme