Web Analytics
Tepić (SSP) o medijima: Vlastima, na osnovu iskustva, ne verujem ništa - BetaRS

Tepić (SSP) o medijima: Vlastima, na osnovu iskustva, ne verujem ništa

Politika | 18.10.2023 | access_time 15:05
Tepić (SSP) o medijima: Vlastima, na osnovu iskustva, ne verujem ništa
Foto: Milos Miskov
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je izbacivanje dva sporna člana iz Nacrta zakona o elektronskim medijima dobra stvar, ali da, kako je kazala, na osnovu iskustva, ne veruje ništa vlasti.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije upozorila i da vlast, kada zakonski predlozi budu u parlamentu, može jednim amandmanom da ih izmeni.

"Moguće je da se jednim amandmanom vlasti suština zakona promeni, učinićemo  sve da se to ne desi", rekla  je Tepić.

Optužila je vlast da je nameravala da zakonskim promenama "protera" finansijskog kablovskog operatera iz Srbije, čime bi, kako je kazala, bilo onemogućemo da se vide televizija N1 i Nova S.

Kazala je i da je dobro što su regovala medijska udruženja, stručna javnost i opozicioni poslanici, te upitala "ko je tajni zakonopisac" koji je dopisivao zakonske izmene.

Optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "pokušao da uvede medijski mrak u Srbiju", te ga nazvala "diktatorom".

Za čalanove Saveta Regulatnornog tela za elektronske medije je kazala da su "još juče trebali da daju ostavke", te da rade isključivo u intersu vlasti.

"Izmena dva člana jeste dobra stvar, da nam ne nestanu N1 i Nova, ali imamo uvođenje Telekoma i legalizaciju svih nelegalnih radnji do sada i ulaz u vlasničku strukturu u medije", kazala je ona.

Kazala je da državni Telekom, koji je u "kandžama vlasti" po Srbiji kupuje medije koje je nazvala "batinom vlasti za opozciju i slobodnomisleće ljude".

Izrazila je bojazan da će zakonskim izmenama biti omogućeno da Telekom postane vlasnik televizija Prva i B92 kao i televizije Kurir i istoimene novine.
 
 
Ceo video materijal dostupan OVDE.
 
 

Teme