Web Analytics
Stošić (PUPS) u Preševu: Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije su naš prioritet - BetaRS

Stošić (PUPS) u Preševu: Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije su naš prioritet

Politika | 18.10.2023 | access_time 16:35
Stošić (PUPS) u Preševu: Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije su naš prioritet
Foto: PUPS/ Marija Nedeljkovic

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) - Solidarnost i pravda Hadži Milorad Stošić izjavio je danas u Preševu da su suverenitet i teritorijalni integritet Srbije prioritet te partije.

"Naši ljudi u Preševu su čvrsto opredeljeni da suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije nikada ne smeju da budu dovedeni u pitanje. To je naš, PUPS-ov prioritet", rekao Stošić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora te partije u Preševu.

Na današnjoj izbornoj skupštini izabran je novi opštinski odbor, a za predsednika je ponovo izabran doktor Branislav Manasijević.

"Manasijević je čoveg ogromnog ugleda u Preševu i okolini, uživa veliko nepodeljeno poštovanje građana Preševa, Srba ali i Albanaca. Svojim dosadašnjim radom po dobru je upamćen kod mnogih srpskih i albanskih porodica", navodi se u saopštenju PUPS-a.

Manasijević je poručio da će ta partija raditi kao i do sada "predano i pošteno, onako kako su uvek radili čestiti predstavnici srpskog naroda".

U sali Doma kulture u Preševu izabran je Opštinski odbor PUPS-a i drugi organi partije, poput Nadzornog odbora i Disciplinske komisije, a za potpredsednike su izabrani Predrag Stamenković, Vadžid Jusifi i Gordana Filipović.

Hadži Milorad Stošić je istakao značaj PUPS-a i učešće u organima vlasti na republičkom nivou i na lokalu, radi poboljšanja statusnog i materijalnog položaja penzionera, starijih osoba, poljoprivrednika i radnika.

Stošić (PUPS) u Preševu: Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije su naš prioritet
Foto: PUPS/ Marija Nedeljkovic

Naglasio je i borbu PUPS-a za stabilnost i redovnost isplate penzija, kao i usklađivanje penzija po PUPS-ovoj formuli "Tri P" - penzije prate plate, obezbeđivanje 13. penzije za penzionere sa najnižim penzijama i uvođenje instituta Socijalne-garantovane penzije za sve starije osobe preko 65 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju i nemaju druge izvore prihoda.

U toku obraćanja istakao je značaj i borbu Ministarstva za brigu o selu u poboljšanju uslova života i rada u seoskim područjima kroz realizaciju niza projekata koje to ministarstvo realizuje, dodaje se u saopštenju.

Teme