Web Analytics
PKS: Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju - BetaRS

PKS: Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju

Ekonomija | 18.10.2023 | access_time 16:50
PKS: Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju
pks.rs
 Federalna privredna komora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovana je za usluge koje pruža Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) i transfer znanja u oblasti IT-ja i povezivanja tradicionalnih i inovativnih kompanija, saopštila je danas PKS.


"U svetu su već prepoznate usluge koje Centar za digitalnu transformaciju PКS pruža već šest godina malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se modernizuju i digitalizuju", istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posle sastanka sa predsednikom Federalne privredne komore UAE Abdulahom M. Al Mazruijem u Abu Dabiju.

On je podsetio da je Centar prepoznat po obukama i načinu sertifikacije digitalnih konsultanata koji zajedno sa kompanijama rade na procesima digitalne transformacije.

"Veoma su zainteresovani da preuzmu ove servise od nas i iskoriste ih kao jednu od svojih usluga u Emiratima", rekao je Čadež.

Kako je on naveo, zahvaljujući Centru je više od 4.000 kompanija u Srbiji prošlo proces digitalizacije svog poslovanja.

PКS i komora UAE će proširiti postojeći sporazum o saradnji, i raditi zajedno na organizaciji velikog poslovnog foruma početkom naredne godine u Beogradu, najavila je PKS.

Čadež je kazao da su pripreme za organizaciju poslovnog foruma već u toku, a pored tradicionalnih sektora u kojima dve zemlje imaju dobru saradnju, poput agrara i razvoja sektora nekretnina, planira se i povezivanje u novim oblastima.

"Veoma su interesantni IT, inovacije, usluge, sektor obrade retkih metala i ulaganje u te kapacitete koje na Zapadnom Balkanu imamo", izjavio je Čadež.

On se tokom višednevne radne posete UAE sastao i sa ministrom spoljne trgovine UAE Tani Bin Ahmedom Al Zejudijem, generalnim sekretarom Međunarodnog Saveta investitora UAE Džamalom Al Džarvanom i drugim zvaničnicima.

Teme