Web Analytics
Kurti: Srbija živi u prošlosti, veruje da njeni ratovi nisu završeni - BetaRS

Kurti: Srbija živi u prošlosti, veruje da njeni ratovi nisu završeni

Kosovo | 19.10.2023 | access_time 11:15
Kurti: Srbija živi u prošlosti, veruje da njeni ratovi nisu završeni

Premijer Aljbin Kuti ocenio je danas da Srbija "živi u prošlosti" i da "veruje da njeni ratovi nisu završeni".

Kurti je u objavi na Fejsbuku napisao da je "iz ugla zvaničnog Beograda", napad na kosovsku policiju u selu Banjska kod Zvečana, 24. septembra, "još jedan od bitaka tih nedovršenih ratova".

"Današnja Srbija živi u prošlosti jer smatra da njeni ratovi nisu završeni, ni balkanski ratovi s početka prošlog veka, ni svetski rat sredinom 20. veka, ni onaj 1998-1999. na Kosovu", naveo je kosovski premijer.

Raegujući na otkrivanje spomenika komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata, Dragoljubu Draži Mihailoviću u Beogradu, Kurti je naveo da je "sinonim brojnih stradanja na grbači mnogih naroda i na krvi hiljada ljudi, Srbija ovekovečila u bronzi".

"Iza bilborda koji su nosili poruku 'Beograd sme' u glavnom gradu Srbije je svečano otkrivena statua bivšeg vođe četničkog pokreta tokom Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića. Ironično je da je inicijator toga bilo udruženje koje poziva na humanitarne i ekološke aktivnosti a da je protivljenje raznih organizacija i aktivista bilo beskorisno", naveo je Kurti.

Teme