Web Analytics
Dveri Vojvodina: Predizborni odliv novca iz vojvođanskog budžeta - BetaRS

Dveri Vojvodina: Predizborni odliv novca iz vojvođanskog budžeta

Politika | Izvor: Beta | 19.10.2023 | access_time 12:10
Dveri Vojvodina: Predizborni odliv novca iz vojvođanskog budžeta
Foto: Beta/Miloš Miškov

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta Dveri saopštio je danas da, na osnovu nekadašnjih aktivnosti vlasnika firme GAT, koja je dobila posao rekonstrukcije Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, postoji bojazan da će deo tih sredstava biti usmeren na kupovinu glasova za pokrajinske izbore.

 

"Pokrajinska administracija, sada već užurbano, deli sredstva iz vojvođanskog budžeta za razne rekonstrukcije objekata, asfaltiranje puteva, kroz socijalna davanja… Ubrzano se mora stvoriti slika kako se u celoj Vojvodini gradi i kako pokrajina napreduje. Građani se veoma lako dovedu u zabludu, jer se iza svih tih poslova nalaze ljudi koji su delovi SNS vlasti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da "sve radove izvode privatna preduzeća koja sav profit ostvaruju isključivo u poslovima sa državom i sigurno ne bi postojala ili opstala na tržištu da iza njih ne stoji vladajuća stranka".

"Sada je osnovni zadatak tih firmi da ubrzano rade, ali i da deo dobijenih sredstva odvajaju za stranačke aktivnosti SNS. Poznata novosadska firma GAT, u vlasništvu Dejana Slijepčevića, koja dugi niz godina 'uspešno' posluje sa državom, dobila je posao rekonstrukcije Kliničkog centra Vojvodine, a posao je vredan 685 miliona dinara", navele su Dveri.

Ističe se da je Slijepčević dva puta hapšen, jednom u Crnoj Gori, a drugi put u BiH i to zbog unošenja veće količine novca, baš uoči izbora.

Sa njim je, kako je navedeno, u BiH bio privedeno i nekoliko članova SNS-a, a "oba puta je postojala sumnja da su pare bile namenjene za kupovinu glasova za stranke koje SNS podržava".

"Ovih dana, posle javne nabavke za rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine, koja se naprasno ubrzava neposredno pred izbore, ostaje otvorena sumnja da li će i ovaj put GAT i njegov vlasnik pribeći oprobanim metodama uticaja, kakve je sprovodio u Crnoj Gori i BiH", ističe se u saopštenju.

Teme