Web Analytics
MK grupa i AIK banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji - BetaRS

MK grupa i AIK banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji

Ekonomija | Izvor: Beta | 19.10.2023 | access_time 17:25
MK grupa i AIK banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji
BETAPHOTO/MK GROUP/Jakov Simovic

Kompanije MK grupa i AIK banka ove godine su donirale 350.000 evra vrtićima širom Srbije, saopšteno je danas.

Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golupcu.

"Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u ovim ustanovama, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju", navodi se u saopštenju MK grupe u čijem vlasništvu je AIK banka.

Skupu povodom završetka donacija vrtićima u Srbiji prisustvovala je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ministarstvo prosvete pružilo je podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile donacije pri čemu je fokus bio na opštinama u kojima posluje MK grupa.

Đukić Dejanović je istakla da je predškolska ustanova „Boško Buha” u Vrbasu jedna od osam predškolskih ustanova koje su dobile podršku društveno odgovornih kompanija – MK grupe i AIK banke."Poslednjih godina Ministarstvo prosvete gradi i dograđuje objekte predškolskih ustanova širom Srbije. Cilj Ministarstva je da obezbedimo dodatne kapacitete u vrtićima kako bi obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bio što veći”, rekla je ona.

Direktor sektora pravnih i opštih poslova MK grupe Jovan Purar je rekao da ta kompanija i AIK banka i ove godine zajedno realizuju projekat „Podrška porodici“, u okviru koga je izdvojeno 750.000 evra za renoviranje i opremanje više od 20 vrtića u celom Adria regionu.

"Za osam vrtića u Srbiji, u opštinama u kojima poslujemo, donirali smo 350.000 evra. Vrbas je posebno značajan za nas jer u njemu ima mnogo dece naših zaposlenih. U ovoj opštini zapošljavamo 850 ljudi u Carnex-u i Sunoko fabrici šećera. Srećni smo što ulažemo u nove generacije koje su naša budućnost i verujemo da najbolje tek dolazi”, istakao je Purar.

Donacija vrtiću „Bubica” u okviru predškolske ustanove „Boško Buha” u Vrbasu obuhvatila je kompletno renoviranje dva sprata, uz zamenu podova i vrata, kupovinu novog nameštaja za dečije sobe, opremanje kupatila, sređivanje dvorišta i uređenje kuhinje.

"Zahvaljujem MK grupi i AIK banci koje su u okviru svog društveno odgovornog programa donirale 170.000 evra za rekonstrukciju našeg vrtića u Vrbasu. Verujem da će ova donacija doprineti kvalitetu odrastanja i lepšoj budućnosti naših najmlađih, a značajno će pomoći i našim zaposlenima, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti koje su usmerene na decu”, rekao je direktor vrtića u Vrbasu Nebojša Dešić.

Posle završetka projekta u Srbiji, tokom sledećeg meseca biće završeni radovi u vrtićima koji su dobili donacije u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK grupe. Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme