Web Analytics
Saša Dragojlo dobitnik novinarske nagrade 'Dušan Bogavac' za 2023. godinu - BetaRS

Saša Dragojlo dobitnik novinarske nagrade 'Dušan Bogavac' za 2023. godinu

Društvo | 19.10.2023 | access_time 18:35
Saša Dragojlo dobitnik novinarske nagrade 'Dušan Bogavac' za 2023. godinu
nuns.rs
 Saša Dragojlo, novinar Balkanske istraživačke mreže Srbije (BIRN), dobitnik je za ovu godinu novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac", koju od 1991. godine dodeljuju Fondacija "Dušan Bogavac" i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), odlučio je žiri.

"Saša Dragojlo već godinama hrabro i profesionalno istražuje i obaveštava javnost o važnim temama od opšteg interesa, kao što su koruptivni poslovi prodaje mašina za proizvodnju municije, rat krijumčara na severu Vojvodine, pranje novca preko izgradnje stambeno-poslovnih objekata širom Srbije, nedavni oružabi sukob u Banjskoj", navodi se u obrazloženju.
Ove godine u užem izboru bili su i novinar BIRN-a Radmilo Marković, novinarka Nove S Jelana Obućina, osnivač i urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić i Fondacija "Slavko Ćuruvija", stoji u saopštenju koje je prosledio NUNS.

U radu žirija učestvovale su prethodne dobitnice nagrade Dragana Pećo i Snežana Čongradin, Branka Bogavac i Filip Mladenović u ime Fondacije, kao i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Saša Dragojlo je novinar BIRN-a od 2020. godine, a prethodno je radio za Balkan insajt, odakle je došao iz Insajdera gde je radio na dokumentarcima o političkoj korupciji, finansijskom kriminalu i socijalnim i radničkim pravima.

Dragojlo je tekstove objavljivao u domaćim i regionalnim medijima, među kojima su istraživački portal KRIK, nedeljnici NIN i Vreme, dnevni list Danas, portal za proveru činjenica Istinomer, Vice Srbija, Kosovo 2.0.

Teme