Web Analytics
Naslovne strane za petak, 20. oktobar 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za petak, 20. oktobar 2023. godine

Hronika | 20.10.2023 | access_time 07:45
Naslovne strane za petak, 20. oktobar 2023. godine
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. oktobar 2023. godine pišu o rezoluciji Evropskog parlamenta vezanom za događaje u selu Banjska, reakcijama evropskih zemalja nakon terorističkog napada u Belgiji, predstojećoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugim temama.

BLIC - "Evropa se zatvara u strahu od terorizma", o sudbini Šengenske zone nakon terorističkog napada u Belgiji i pojačavanja kontrola na granicama u više zemalja. "Hezbolah preti: Čuvajte se, vi evropski zlonamernici", prenosi list pretnje te libanske militantne grupe.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kurtija ne pominju, za nas traže sankcije", o rezoluciji Evropskog parlamenta, koju je list ocenio kao "sramnu". "Ruše popis u Crnoj Gori, strahuju od buđenja Srba", o pozivima bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da se bojkotuje popis u toj zemlji.

DANAS - "Kazna Srbiji zbog Milana Radoičića", o Rezoluciji Evropskog parlamenta. "Naprednjaci uništavaju i visoko obrazovanje", smatraju sagovornici lista, povodom imenovanja brojnih predstavnika vlasti u savete fakulteta i univerziteta. "Razumeli smo poruku građana da žele jednu listu", poručuju stranke koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja".

NOVA - "Sankcije ako vlast ne sarađuje na istrazi", o rezoluciji Evropskog parlamenta i istrazi za događaje u Banjskoj. "Prošle godine 70.000 građana otišlo u EU", piše list.

POLITIKA - "Ana Brnabić predstavlja našu zemlju na sednici SB UN", saznaje list. Pod naslovom "Dan oslobođenja Beograda od okupatora" o datumu kada je 1944. godine u Drugom svetskom ratu oslobođen Beograd. "Izbor Vlade Crne Gore zakazan za 26. oktobar", piše list.

Teme