Web Analytics
Obradović (Dveri): Petković je mali simbol velikog poraza politike SNS prema Kosovu i Metohiji - BetaRS

Obradović (Dveri): Petković je mali simbol velikog poraza politike SNS prema Kosovu i Metohiji

Politika | 21.10.2023 | access_time 11:00
Obradović (Dveri): Petković je mali simbol velikog poraza politike SNS prema Kosovu i Metohiji
Foto: Milan Obradovic
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković "mali simbol velikog poraza" Srpske napredne stranke (SNS) prema Kosovu i Metohiji.

Obradović je u saopštenju ocenio da će Petković ostati upamćen, kao i kompletna sadašnja vlast, "po potpunom izostanku rešenja za Kosovo i Metohiju, a pogotovo za Srbe koji tamo žive".

Prema njegovim rečima, Petković kao direktor vladine kancelarije ne čini ništa da olakša život Srbima na Kosovu i Metohiji, već se jedino bavi pisanjem saopštenja u kojima "napada patriotsku opoziciju kako bi pokušao da opravda propalu politiku aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji".

Dodao je da se, za to vreme, na Kosovu i Metohiji dešava humanitarna katastrofa, jer Srbi ostaju bez hrane i lekova, a u bankama nema dovoljno novca za isplatu plata radnicima.

"Petkovića niko više ni ne doživljava kao direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ponajmanje Srbi sa Кosmeta koje je Petković ostavio na milost i nemilost Kurtiju i njegovim separatistima, koji iz dana u dan upadaju u kuće, hapsi i maltretiraju Srbe na Kosovu i Metohiji", naveo je Obradović.

Komentarišući što ga je Petković nazvao lažnim patriotom, Obradović je ocenio kao "degutantno".

"Lažni patriotizam može biti samo ona politika koja je potpisala Briselski i Vašingtonski sporazum i prihvatila francusko-nemački plan o priznanju lažne države Кosovo, a to je upravo politika SNS-a", kazao je Obradović.

Teme