Web Analytics
Borivoje Radić: Iznenadno ‘odmrzavanje’ Tome Nikolića manipulativni potez Vučića uoči izbora - BetaRS

Borivoje Radić: Iznenadno ‘odmrzavanje’ Tome Nikolića manipulativni potez Vučića uoči izbora

Politika | 23.10.2023 | access_time 10:45
Borivoje Radić: Iznenadno ‘odmrzavanje’ Tome Nikolića manipulativni potez Vučića uoči izbora
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Jedan od osnivača Demokratske stranke i "Šumadijske regije" Borivoje Radić ocenio je danas da iznenadno "odmrzavanje" bivšeg predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića nema veći politički značaj i da je u domenu "namirivanja računa unutar novoradikalske familije".

Predsednik Srbije i doskorašnji predsednik SNS Aleksandar Vučić se osvrnuo nedavno na povratak Nikolića u kampanju Srpske napredne stranke pred najavljene izbore.

"Ali ovakav potez Vučića može se tumačiti i kao njegova nesigurnost i želja da uoči izbora okupi sve ono što bi ojačalo poziciju SNS. Ne verujem da će ovaj potez povući i Radomira Nikolića (sina Tomislava Nikolića) i vratiti ga za gradonačelnika. Ne deluje mi ni da Radomir ima takve ambicije. Još kad je odlazio sa mesta gradonačelnika izgledalo je kao da jedva čeka da se odatle skloni", rekao je Radić za portal Glas Šumadije.

On smatra da je reč o "još jednom manipulativnom potezu Vučića uoči izbora".

Predsednik kragujevačkog odbora Narodnog pokreta Srbije Predrag Delić ocenio je da će se, čim prođu izbori, "Nikolić vratiti na Dedinje, a Vučić nastaviti sa svojim manipulacijama".

"Tomislav Nikolić je držan pod kamenom a sada se pušta. Da neće možda da odgovor gde je bio i šta je radio godinama unazad", kazao je Delić.

On smatra da bi Tomislav Nikolić trebalo da odgovori "koliko košta ćutanje".

Nekadašnji funkcioner "Zajedno za Šumadiju" i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana u Kragujevcu Bojan Stojadinović smatra da Vučić najavom povratka Tomislava Nikolića u politiku, odnosno kampanju SNS-a za naredne izbore, pokušava da "sanira odliv glasača Srpske napredne stranke prema desnici".

Stojadinović je ocenio i da će "Toma sigurno nešto tražiti zauzvrat, a da li će tražiti povratak Radomira Nikolića u politički života SNS Kragujevca".

Teme