Web Analytics
Sutra veoma toplo - BetaRS

Sutra veoma toplo

Društvo | 23.10.2023 | access_time 12:35
Sutra veoma toplo
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo za ovaj period godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama i jak. Najniža temperatura će se kretati od osam do 15 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj Кrajini oko 24 stepena.

Uveče će biti oblačno, na severu i zapadu ponegde sa slabom kišom, a tokom noći i pred jutro kiša i lokalni pljuskovi uz pojačanje južnog vetra očekuju se i u ostalim krajevima Srbije.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo za ovaj period godine. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od 11 do 15 stepeni, najviša dnevna oko 28 stepeni. Uveče će biti oblačno, tokom noći povremeno sa kišom uz pojačanje južnog vetra.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno uz postepen pad temperature ali i dalje toplo za poslednju dekadu oktobra. Povremeno se očekuju i kiša i lokalni pljuskovi koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, i to uglavnom u sredu i petak, dok će u ostalim danima padavine biti sporadična i retka pojava.

Biometeorološka prognoza za utorak, 24. oktobar 2023:

Relativno povolјna biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hroničničnih bolesnika i meteoropata. Savetuje se umerena fizička aktivost.

Teme