Web Analytics
Vučić sa predstavnicima Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, sutra u poseti Leskovcu - BetaRS

Vučić sa predstavnicima Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, sutra u poseti Leskovcu

Politika | 23.10.2023 | access_time 13:35
Vučić sa predstavnicima Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, sutra u poseti Leskovcu
Foto: Beta/Screeshot/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Udruženjem ratnih dobrovoljaca od 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca, najstarijim boračkim udruženjem koje ove godine proslavlja 120. godišnjicu postojanja.

"Razgovarali smo o planovima za budućnost Udruženja, a na poklon sam dobio i lepe knjige o legendarnom Vojvodi Vuku i našim dobrovolјcima iz Balkanskih i Velikog rata", napisao je Vučić na Instagramu.

Naveo je da je razgovarao sa počasnim predsednikom udruženja generalom Stuparom, predsednikom Nikolom Filipovićem i članicom Aleksandrijom Kovačević, potomkom generala Božidara Jankovića.

Udruženje je osnovano 16. septembra 1903. u Beogradu kao Savez dobrovoljaca Kraljevine Jugoslavije, a prva članska knjižica uručena je kralju Petaru Prvom Karađorđeviću.

Udruženje dobrovoljaca 1912-1918. godine osnovano je u Beogradu 1969. godine na Vidovdan, kao naslednik Saveza pod izmenjenim imenom.

Predsednik Srbije posetiće sutra Leskovac povodom donacije mamografa Opštoj bolnici u tom gradu.

Kako je potvrđeno agenciji Beta u lokalnoj samoupravi, Vučić će u Leskovcu obići i pogon italijanske firme "Aunde".

Ta kompanija odnedavno posluje u industrijskoj zoni u Tekstilnoj ulici, u zgradi gde je bio pogon turske fabrike tekstila "Džinsi".

Teme