Web Analytics
Ministarstvo odbrane Srbije: Vučević nema veze s Banjskom, Kurtijeve besprizorne laži - BetaRS

Ministarstvo odbrane Srbije: Vučević nema veze s Banjskom, Kurtijeve besprizorne laži

Politika | 23.10.2023 | access_time 13:50
Ministarstvo odbrane Srbije: Vučević nema veze s Banjskom, Kurtijeve besprizorne laži
Foto: Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je danas navode premijera Kosova Aljbina Kurtija da iza napada u Banjskoj stoji novosadski klan na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

To Ministarstvo je u saopštenju pozvalo međunarodnu zajednicu da "neodložno reaguje" kako bi se zaustavila, kako je ocenilo, "zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Srbiji i njenim zvaničnicima".

Kurti je na Fejsbuku napad u Banjskoj nazvao "paravojnim i terorističkim", te dodao da je Vučević predsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je Kurti objavio "besprizorne laži", te ga optužilo da, isto to radi, svakodnevno, u sklopu medijske kampanje, "protiv države Srbije i njenog rukovodstva".

Naglasilo je da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu od ključnog značaja da se vlasti u Prištini primoraju "da odmah prekinu svakodnevni teror" nad Srbima, da implementiraju sve sporazume i da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Teme