Web Analytics
Vučević: Apelovao sam da se poveća izborni cenzus, ali nažalost nije prihvaćeno - BetaRS

Vučević: Apelovao sam da se poveća izborni cenzus, ali nažalost nije prihvaćeno

Politika | 24.10.2023 | access_time 10:35
Vučević: Apelovao sam da se poveća izborni cenzus, ali nažalost nije prihvaćeno
Foto: Beta//MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je apelovao da se poveća izborni cenzus ali nije bilo političke volje, tako da ostaje tri odsto za izbore.

"Ja sam razumeo predsednika države Aleksandra Vučića da to nije legitimno raditi u predvečerje izbora, ali mislim da je to nefer što smo spustili cenzus na tri odsto. Ali idemo na izbore sa tim uslovima", rekao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da su uspesi SNS kao što je izgradnja puteva samo prvo poluvreme a da je predstojeće drugo daleko teže.

"Jasno vidimo da postoje i spoljni i unutrašnji faktori koji objedinjavaju sve oni koji bi da sruše SNS kako bi se vratili u 2012. godiinu. Ne ruše oni Aleksandra Vučičića zbog Aleksandra Vučića, već žele da sruše jakog predsednika da bi rušili Srbiju", rekao je Vučević.

On je naveo da nekom spolja odgovara da postoji mnogo usitnjenija politička scena u Srbiji jer se lakše upravlja kad nema političke stabilnosti.

On je rekao da Srbija ne zvecka oružjem, zato što ga nabavlja, niti je to trka u naoružanju i suludo trošenje para već je najvidljiviji odvraćajući faktor za one koji nisu dobronamerni prema Srbiji i zato ih nervira kad se nešto nabavlja za Vojsku Srbije.

"Verujem da ćemo dobiti helikoptere sa Kipra, treba odatle da nam stigne eskadrila M-35. Ako to uspemo, rekao bih da idemo u dobrom pravcu", naglasio je Vučević za TV Prva.

On je rekao da je vojska, prvi put posle 40 dogina, dobila transportni avion iz Španije, a trebalo bi da stigne i drugi, navodeći da stižu i helikopteri iz Nemačke.

Kako je naveo, trebalo bi da stignu ostali delovi kineskog protivazdušnog sistema FK-3, odnosno preostale baterije tog diviziona, što nije lako, zbog geopolitičke situacije i realnosti da smo okružen mahom državama članicama NATO.

On je rekao da su izazovi za nabavku naoružanja veliki navodeći da se više ne može kupovati u Rusiji zbog rata, sankcija.

Teme