Web Analytics
Demokratska stranka: Subotica je postala grad nasilja i nebezbednosti - BetaRS

Demokratska stranka: Subotica je postala grad nasilja i nebezbednosti

Vojvodina | 24.10.2023 | access_time 10:55
Demokratska stranka: Subotica je postala grad nasilja i nebezbednosti
U Gradskom odboru Demokratske stranke (DS) u Subotici istakli su da je "Subotica postala neprepoznatljiva jer se pretvara u grad nasilja i nebezbednosti", čemu svedoči i poslednji dogadjaj u kojem je smrtno stradao mladić na benzinskoj pumpi, a koji još uvek nije rasvetljen do kraja, niti su počinioci privedeni pravdi.

"To samo potvrđuje da se naš grad suočava sa talasom nasilja pred kojim gradska vlast zatvara oči jer i sama učestvuje u stvaranju ambijenta netolerancije, netrpeljivosti prema drugačijem inedodirljivosti moćnih pojedinaca", navedeno je u saopštenju za javnost.

DS je podsetio na niz okršaja među krijumčarskim grupama koji su se dešavali u proteklom periodu i koji se još uvek dešavaju u šumama u okolini Subotice, a koji su se preneli skoro u sam centar grada.

"Subotičani, nažalost, isuviše dobro znaju koliko brzo se grad pretvorio od mirnog mesta za život do poligona za izvršavanje raznih krivičnih dela. Gradska vlast, oličena u funkcionerima koji se javnosti češće obraćaju da bi senzacionalistički najavljivali rasplet 'slučaja' uništavanja slova sa nazivom grada – do raspleta tog vandalskog čina još uvek, inače, nije došlo – odgovorna je za porast osećaja nebezbednosti u gradu jer ništa ne čini da spreči porast nasilja", ocenili su u ovoj stranci.

Oni su optužili koaliciju SNS-a i SVM-a, da je odgovorna za kontinuirano prisutno nasilje koje se preselilo i na ulice grada i stvorilo grad u kojem se više niko ne oseća bezbedno.

DS je zatražio od lokalne vlasti da obezbede sigurnost svim građanima Subotice i da "bezbednost u gradu prestanu da opisuju kao zadovoljavajuću jer na taj način vređaju sve one koji žive u ovom gradu".

Teme