Web Analytics
Osam sirijskih vojnika ubijeno u izraelskim udarima iz vazduha - BetaRS

Osam sirijskih vojnika ubijeno u izraelskim udarima iz vazduha

Svet | 25.10.2023 | access_time 09:45
Osam sirijskih vojnika ubijeno u izraelskim udarima iz vazduha
Foto: Ariel Schalit/AP
Osam sirijskih vojnika je danas ubijeno, a sedam ranjeno u izraelskim udarima iz vazduha na više vojnih pozicija na jugu Sirije, javili su sirijski državni mediji.

Cilj napada iz pravca okupirane Golanske visoravni protekle noći bilo je područje Daraa, navela je državna novinska agencija SANA, pozivajući se na vojne zvaničnike.

Izraelska vojska je na platformi Iks (X) objavila da su borbeni avioni ciljali "vojnu insfrastrukturu i bacače mina" sirijske vojske u znak odgovora na rakete ispaljene juče iz Sirije u pravcu Izraela.

Od početka rata Izraela i palestinskog Hamasa 7. oktobra raste napetost u regionu i izraelska vojska je, kako je javljeno, izvela nekoliko napada u Siriji, uključujući dva na aerodrom Damask i tri na aerodrom Alepo zbog čega privremeno nisu radili.

Izraelska vojska je i ranije ciljala aerodrome i luke u delovima Sirije pod kontrolom vlade u očitom pokušaju da spreči isporuke oružja iz Irana ekstremističkim organizacijama koje poržava Teheran, uključujući libanski Hezbolah.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika