Web Analytics
Deseta uzastopna pobeda Partizana u Super ligi Srbije - BetaRS

Deseta uzastopna pobeda Partizana u Super ligi Srbije

Fudbal | Izvor: Beta | 25.10.2023 | access_time 16:15
Deseta uzastopna pobeda Partizana u Super ligi Srbije
Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kragujevcu Radnički 1923 sa 4:0, u zaostaloj utakmici četvrtog kola Super lige Srbije i ostvarili 10. uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Partizan je poveo golom koji je Aldo Kalulu postigao u 34. minutu, a prednost je udvostručio Nemanja Nikolić u 63. Treći gol postigao je Mateuš Saldanja u 81. minutu, a konačan rezultat postavio je Nikolić, svojim drugim golom na utakmici u 87. minutu.

Utakmica je trebalo da se igra u avgustu, ali je bila odložena zbog obaveza Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Partizan je na početku zapretio preko Saldanje, a domaći su uzvratili šansom Kilijana Bevsa u 17. minutu, a zatim i sa dve prilike Matije Gluščevića u 25. i 28. minutu.

Partizan je poveo u 34. minutu golom Kalulua, posle kontranapada i asistencije Saldanje. Crno-beli su posle toga imali inicijativu i zadržali prednost.

Drugo poluvreme počelo je povredom Kalulua, koji je u 52. minutu morao da bude zamenjen, a umesto njega ušao je Ksander Severina.

Dobru priliku Radnički je imao u 59. minutu kada je Džofri Činedu glavom poslao loptu pored gola.

U 62. minutu u igru je ušao Nemanja Nikolić umesto Bibarsa Natha, a samo minut kasnije postigao je gol posle asistencije Kvinsija Meniga.

Ekipa iz Kragujevca je od 69. minuta igrala sa desetoricom, pošto je Milan Mitrović dobio drugi žuti karton.

Saldanja je u 70. minutu postigao gol, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Treći gol za Partizan postigao je Saldanja u 81. minutu kada je bio na pravom mestu nakon što je Severina pogodio stativu.

Konačan rezultat postavio je Nikolić svojim drugim golom na utakmici posle dodavanja mladog Mateje Stjepanovića, koji je nekoliko minuta pre toga ušao u igru.

Partizan je ostvario 10. uzastopnu pobedu u ligi, posle remija u prvom kolu protiv TSC-a (3:3) i prvi je na tabeli sa 31 bodom, sedam više ali i utakmicom više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Radnički je pretrpeo osmi poraz i ima devet bodova na 14. mestu na tabeli.

Teme