Web Analytics
Prvi trijumf Darka Rajakovića i Reptorsa, slavio i Majami, poraz Atlante - BetaRS

Prvi trijumf Darka Rajakovića i Reptorsa, slavio i Majami, poraz Atlante

Kosarka | Izvor: Beta | 26.10.2023 | access_time 07:25
Prvi trijumf Darka Rajakovića i Reptorsa, slavio i Majami, poraz Atlante
Košarkaši Toronta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Minesote sa 97:94 i tako srpskom treneru Darku Rajakoviću doneli trijumf u debitantskoj utakmici u ulozi šefa stručnog štaba Reptorsa.

Denis Šruder je postigao 22 poena u svom debiju za Toronto, Ou Džej Anunobi je dodao 20, Skoti Barns 17, a Paskal Sijakam 15 poena.

Tri od sedam Šruderovih asistencija stigle su u četvrtoj četvrtini kada je Toronto bio bolji od Minesote sa 24:20.

"Novi tim, nova terminologija, novi stručni štab. Toliko je novog u našem timu, a imati nekog poput Šrudera ko je to prošao sa različitim timovima u ulozi lidera donosi smirenost", rekao je Rajković posle utakmice.

U redovima Minesote najbolji je bio Entoni Edvards sa 24 poena i 14 skokova, Karl Entoni Tauns je upisao 19 poena i deset skokova, dok je Rudi Gober meč završio sa 15 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Majamija su na svom terenu slavili protiv Detroita sa 103:102.

Majami je do pobede predvodio Bam Adebajo sa 22 poena, Džimi Batler je ubacio 19 uz 13 skokova, a srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao na prvoj utakmici Majamija u novoj sezoni. U timu Detroita istakao se Kejd Kaningem sa 30 poena.

Novu sezonu je trijumfom otvorila i Oklahoma koja je u gostima bila bolja od Čikaga sa 124:104.

Šaj Gildžes-Aleksander je bio najzaslužniji za trijumf Oklahome pošto je ubacio 31 poen, a najbolje su ga pratili Džalen Vilijams i Džoš Gidi sa po 16 poena. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je na terenu proveo dva minuta i nije se upisao u strelce, dok Vasilije Micić nije dobio priliku da zaigra.

Kod Čikaga, Demar Derozan je postigao 20, Zek Lavin 16 poena, dok je Nikola Vučević meč završio sa 11 poena i devet skokova.

Košarkaši Atlante su poraženi na startu nove sezone na gostovanju Šarlotu sa 116:110.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je odigrao lošu utakmicu za Atlantu - proveo je 24 minuta na parketu, ali je ubacio samo sedam poena, uz po četiri skoka i asistencije. Najefikasniji u sastavu Šarlota bio je Pi Džej Vašington sa 25 poena, dok je Tre Jang postigao 23 za Atlantu.

Poraz je upisala i ekipa Hjustona pošto je izgubila od Orlanda u gostima sa 116:86. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao za Hjuston u čijim redovima su Dilon Bruks, Fred VanVlit i Alperen Šengon ubacili po 14 poena. Najbolji u pobedničkom timu bio je Kol Entoni sa 20 poena.

Teme