Web Analytics
Milivojević (DS) za BETU: Ovo je najgori sastav Skupštine u kojem sam učestvovao - BetaRS

Milivojević (DS) za BETU: Ovo je najgori sastav Skupštine u kojem sam učestvovao

Politika | 26.10.2023 | access_time 11:35
Milivojević (DS) za BETU: Ovo je najgori sastav Skupštine u kojem sam učestvovao
Foto: Dragan Gojic
U Skupštini Srbije nema pravog parlamentarnog života, jer vladajuća većina nije spremna da razgovara, već samo ispunjava naloge Aleksandra Vučića, ocenio je za Agenciju Beta narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Kao dugogodišnji poslanik na kraju još jednog mandata istakao je da je ovaj saziv Skupštine najgori u kojem je učestvovao i da vladajuće većina nije bila spremna za dogovor ni oko jedne teme.

"Nikada parlament nije bio ovako ponižen, Vladimir Orlić se ponašao kao stečajni upravnik parlamentarnog života Srbije, a ne kao predsednik parlamenta", ocenio je Milivojević za agenciju Beta.

On je dodao da "mora proveriti da li je Orlić skupštinsku zgradu prijavio kao svoje privatno vlasništvo jer se tako ponaša".

"Ovde novinari ne mogu da rade svoj posao, moraju da sede samo u holu. Ne postoji mogućnost da novinari prate sednicu sa galerije, iste one na koju su pozivani i dolazili Milan Radojičić i Simo Spasić", rekao je poslanik.

Dodao je da su sednice zakazivane u kratkom roku, da poslanici nisu uvek mogli da se pripreme i da je režim pokazao netolerantnost na bilo koju kritiku.

Kao velik problem istakao je i što je Skupština zatvorena za građane i da niko ne može da se obrati na konferenciji za novinare čak i ako ga poslanici pozovu.

Na pitanje da li je bilo dogovora oko bilo čega, Milivojević je odgovorio da "ne postoji mogućnost dogovora sa mafijom".

"Ovde nemate vlast već političko krilo organizovanog kriminala. Oni nisu bili spremni ni za kakav dogovor, oni su bili spremni samo da izvrše svaki nalog Aleksandra Vučića. Ovo je imitacija parlamentarnog života", rekao je Milivojević.

Dodao je da je ponosan na sve što je uradila Demokratska stranka i cela opozicija, pokazavši da u ključnim trenucima može da se ujedini i prevaziđe ideološke razlike.

Dogovor o izlasku na decembarske izbore je, kaže, već postignut, ali o tome će govoriti svi učesnici zajedno na konferenciji za novinare.

Teme