Web Analytics
Zavetnici: Tajni pregovori o Kosovu neprihvatljivi, Vučić da saopšti zahteve velike petorke - BetaRS

Zavetnici: Tajni pregovori o Kosovu neprihvatljivi, Vučić da saopšti zahteve velike petorke

Politika | 26.10.2023 | access_time 13:45
Zavetnici: Tajni pregovori o Kosovu neprihvatljivi, Vučić da saopšti zahteve velike petorke
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Stranka Zavetnici ocenila je danas da su tajni pregovori o Kosovu i Metohiji apsolutno neprihvatljivi i zatražila od predsednika Srbije da javno saopšti građanima šta je to što "velika petorka" traži od Srbije na predstojećem sastanku u Briselu.

"Vest da je Aljbin Kurti prihvatio novi plan zapadnih emisara upućuje na to da je po sredi još jedan paket nepovoljnih uslova za Srbiju, od koje se očekuje da u zamenu za krnju Zajednicu srpskih opština definitivno prizna lažnu državu Кosovo", naveli su Zavetnici u saopštenju.

Ocenili su da razgovori o najvažnijem nacionalnom pitanju iza zatvorenih vrata i pod okriljem onih koji žele da stvore nezavisno Kosovo, krše Ustav Srbije.

"Niko od državnih zvaničnika nema mandat da pregovara o Kosovu i Metohiji bez prethodnog izjašnjavanja Vlade i Narodne skupštine. Ozbiljna nacionalna platforma ne može da se zasniva na tome da Srbija predaje svoj suverenitet već mora kao najvažniji princip u pregovorima da istakne zahtev za punom primenom Rezolucije 1244", rekli su u saopštenju.

"Veliku petorku" čine predstavnici Francuske, Nemačke, Italije, EU i SAD.

Teme