Web Analytics
Policija u Lajpcigu pokrenula veći broj istraga protiv navijača Zvezde - BetaRS

Policija u Lajpcigu pokrenula veći broj istraga protiv navijača Zvezde

Fudbal | 26.10.2023 | access_time 14:10
Policija u Lajpcigu pokrenula veći broj istraga protiv navijača Zvezde
Foto: MN PRESS/Marko Metlas
Policija u Lajpcigu saopštila je danas da je pokrenula veći broj istraga protiv navijača Crvene zvezde zbog nedozvoljene upotrebe pirotehnike, oštećenja tuđe stvari, nanošenja telesnih povreda i krađe alkoholnih pića u supermarketu.

Policija je u saopštenju navela da su izgredi počeli pre utakmice Crvene zvezde protiv Lajpciga u Ligi šampiona u sredu uveče, kada je oko 3.000 zvezdinih navijača oko 18.20 u povorci krenulo iz centra grada prema stadionu. Navijače je pratio veći broj policajaca sa dva vodena topa.

Navijači su tokom šetnje skandirali i palili nedozvoljna pirotehnička sredstva što se nastavilo i za vreme utakmice. Uz to, ustanovljeno je da je oštećeno nekoliko saobraćajnih znakova, saopštila je policija.

Kasnije se saznalo i da je manji broj navijača ukrao neodređenu količinu alkohola iz lokalne samoposluge, o čemu je takođe pokrenuta istraga.

Tokom same utakmice bilo je angažovano 800 policajaca iz Lajpciga i iz interventne policije pokrajine Saksonije, koji su sprečavali kontakt navijača, ali je ipak registrovano nekoliko telesnih ozleda.

Policija je i tokom noći pojačano patrolirala gradom kako bi očuvala red i mir, dodaje se u saopštenju.

Fudbaleri Crvene zvezde su izgubili od Lajpciga sa 1:3, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Teme