Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 28. oktobar - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 28. oktobar

Društvo | 28.10.2023 | access_time 10:20
Naslovne strane za subotu, 28. oktobar
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 28. oktobar pišu o pripremama stranaka vlasti i opozicije za izbore nagoveštene za 17. decembar, o pregovorima Beograda i Prištine u Briselu.

NOVA - Intervju sa kopredsednikom stranke Zajedno Nebojšom Zelenovićem: "Možemo i bez desnice do vlasti u Beogradu, SNS i Vučić su u padu". List prenosi da je dogovorena jedna lista proevropske opozicije na izborima najavljenim za 17. decembar "Da politika nasilja ode u istoriju 17. decembra".

BLIC - List piše da je određen naziv liste Srpske napredne stranke na izborima: "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

VEČERNJE NOVOSTI - Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o planu EU i pregovorima s Kosovom u Briselu "Kurti kupuje vreme, neću da idem ispod našeg Ustava". O robi u radnjama: "Smanjuju gramažu da pune džepove".

DANAS - Intervju sa rediteljem Kokanom Mladenovićem: "Živimo u zatvoru kojim upravljaju kriminalci". List piše da "Vlada (Srbije) nije obeležila godišnjicu, a nema ni razloga". "Na ulicama Beograda neispravno više od 40 odsto vozila GSP", piše list.

POLITIKA - Intervju s ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović: "Dugo smo slušali zlurade komentare o EPS-u". Najava predsednika Srbije o mogućem uključivanju vojske u raščišćavanje krajeva uz granicu s Mađarskom zbog oružanih obračuna migranata: "Vučić: Uključićemo i vojsku na obezbeđivanju severne granice".

INFORMER - Ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu za ratne zločine nad Srbima u Osijeku je farsa, država Hrvatska ga štiti jer mu je prvostepenom presudom umanjena kazna na svega 7 godina zatvora, piše list.

SRPSKI TELEGRAF - List navodi da rata u BiH ne bi bilo da bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović nije sprečio potpisivanje sporazuma između Bošnjaka i Srba

KURIR - List piše da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas saradnicima rekao da je lider socijalista Ivica Dačić "najlakši partner". "Deca zla", prva srpska serija na čuvenom kanalu HBO.

Teme