Web Analytics
SSP Subotica pozvala vlast da ukloni plakate koji šire mržnju prema političkim neistomišljenicima - BetaRS

SSP Subotica pozvala vlast da ukloni plakate koji šire mržnju prema političkim neistomišljenicima

Vojvodina | 28.10.2023 | access_time 22:35
SSP Subotica pozvala vlast da ukloni plakate koji šire mržnju prema političkim neistomišljenicima
Foto: Beta/Milan Obradović

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici najoštrije je osudio crtanje mete na čela političkih neistomišljenika i lepljenje plakata i u centru tog grada, na kojima je predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović prikazan u ustaškoj uniformi a predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović, kao Albanac.

"Sumnjamo da su oni koji su finansirali postavljanje plakata isti ljudi koji su poslali mladiće u smrt u Banjskoj i sada pokušavaju da krivicu za svoj neuspeh skinu sa sebe", ocenili su u ovoj stranci.

Kako su naveli u saopštenju, svaka pristojna gradska uprava organizovala bi skidanje plakata koji se poigravaju sa mračnim delovima istorije, kao i sadašnjom teškom situacijom na Kosovu.

"I plakat na kome zajednički nastup opozicije na predstojećim izborima, okupljene pod sloganom 'Srbija protiv nasilja', predstavljaju kao dogovor za 'bedu', sa prejudiciranjem lika i dela predsednika SSP-a Dragana Djilasa, stavljajući slova njegovog prezimena u ruke opozicionih lidera", istakli su u SSP-u.

Podsetili su da je Subotica bila grad tolerantnih, pristojnih, dobronamernih ljudi, u kom su decenijama živeli kao prijatelji i susedi Madjari, Hrvati, Srbi, Bunjevci, Romi i drugi, i poštovali se medju sobom: ateisti, hrišćani - rimokatolici, pravoslavci i protestanti, Jevreji i Muslimani.

Vladajuća većina želi da po svaku cenu ostane većina, da, kako su naveli, "zatruje duh našeg grada, da nas nauči da mrzimo i budemo u stalnom sukobu, da nas zavadi i nastavi na tom antagonizmu da vlada".

"Danju vlast postavlja natpise na svim jezicima kojima se govori u gradu, noću ih ruši, vređa lidere svih protivničkih organizacija, obmanjuje sve građane preko medija koje je zaposela. Na taj način se nada da nećemo primetiti rast cena, pad životnog standarda, pad subotičkih plata za 10.000 dinara koje su ispod republičkog proseka, egzodus stanovništva iz ovog grada u poslednjih deset godina", zaključuje se u saopštenju.

Teme