Web Analytics
Radnici Pošte zadovoljni sastankom sa direktorom, jedan od pet zahteva ispunjen - BetaRS

Radnici Pošte zadovoljni sastankom sa direktorom, jedan od pet zahteva ispunjen

Ekonomija | Izvor: Beta | 30.10.2023 | access_time 16:45
Radnici Pošte zadovoljni sastankom sa direktorom, jedan od pet zahteva ispunjen
Foto: Beta/Dragan Gojić
Predstavnici radnika Pošte Srbije koji su proteklih dana obustavili rad u Novom Sadu, Vrbasu i drugim gradovima, tražeći bolje uslove rada, danas su razgovarali sa vršiocem dužnosti direktora tog preduzeća Zoranom Đorđevićem.

Kako je Beti rečeno u Pošti, radnici su zadovoljni razgovorom i jedan od pet njihovih zahteva, isplata zarada iz dobiti preduzeća, u rasponu do 60.000 do 87.000 dinara, je ispunjen.

Sastanak se održao van glavne zgrade Pošte, a radnici su tražili garancije da će im ti pregovori doneti boljitak u budućnosti.

Njihov najvažniji zahtev je povećanja plata 30 odsto, a tražili su i da nedostatak radnika bude nadomešten zapošljavanjem novih ljudi.

Đorđević je rekao da je u budžetu Pošte koji se priprema za narednu godinu planirano povećanje plate od najmanje 30 odsto, za sve zaposlene, kao i da je dao nalog za hitno rešavanje pitanja manjka radnika.

Radnici su tražilu da oni koji su učestvovali u obustavi rada prime punu platu, a potvrdili su da su spremni da počnu da rade 1. novembra.

Upozorili su da će pratiti ispunjenje njihovih zahteva i da će opet organizovati proteste, bez sindikata, ako ti zahtevi ne budu ispunjeni.


Teme