Web Analytics
Veselinović za Betu: Konstitutivna sednica Privremenog organa Beograda u 18.00 - BetaRS

Veselinović za Betu: Konstitutivna sednica Privremenog organa Beograda u 18.00

Politika | 30.10.2023 | access_time 18:00
Veselinović za Betu: Konstitutivna sednica Privremenog organa Beograda u 18.00
Foto: Beta/Miloš Miškov

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović objavio je da je stigao poziv za održavanje prve konstitutivne sednica Privremenog organa grada Beograda, danas u 18.00.

On je agenicji Beta potvrdio da će biti član Privremenog organa, te dodao da će se na toj sednici videti ko će još biti deo privremenog organa.

"Upravo je stigao poziv za prvu - konstitutivnu sednicu Privremenog organa grada Beograda koja će se održati danas u 18 časova", napisao je Veselinović na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter).

Mediji su ranije objavili da bi član privremenog organa terbalo da bude i Vladimir Obradović iz Stranke slobode i pravde, koji je predstavljen kao kandidat izborne liste "Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda.

Uz njih, prema navodima nekih medija, tu bi mogli da se nađu i gradonačelnik u ostavci Aleksandar Šapić kao predstavnik SNS i Nikola Nikodijević, iz SPS, koji je i predsednik gradske skupštine, objasvio je Danas na svom sajtu.

Vlada Srbije je ranije danas saopštila da je predsedniku republike uputila obrazložen predlog za raspuštanje narodne skupštine i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Članovi vlade Srbije su doneli i odluke o raspuštanju Skupštine grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa grada, i takve odluke za još 64 lokalne samouprave u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 17. decembra biti održani vanredni parlamentarni i pokrajinski izbori i izbori u više desetina lokalnih samouprava.

Teme