Web Analytics
Obradović (Dveri): Biće jedne liste 'državotvorne i patriotske opozicije', pre ili posle izbora - BetaRS

Obradović (Dveri): Biće jedne liste 'državotvorne i patriotske opozicije', pre ili posle izbora

Politika | 31.10.2023 | access_time 09:00
Obradović (Dveri): Biće jedne liste 'državotvorne i patriotske opozicije', pre ili posle izbora
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će jedne kolone "državotvorne i patriotske" opozicije svakako biti, a da nije bitno da li će se to desiti pre ili posle izbora koji će najverovatnije biti održani 17. decembra.

"U dosadašnjim razgovorima smo jedinstvenog stava da treba odbaciti francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo koji je Vučić prihvatio u Briselu. Bez obzira kako se tehnički izlazi na izbore, a o tome se još razgovara, ova saradnja je neupitna kao i do sada", rekao je Obradović za list Danas.

Prema njegovim rečima, pokret Dveri je dokazao da mu je stalo do šireg opozicionog "sabiranja državotvornih i pariotskih snaga" formiranjem Nacionalnog okupljanja, koje uz tu stranku čine i Zavetnici i grupa intelektualaca.

"Ostajemo potpuno otvoreni za dalje širenje nacionalnog okupljanja i uključenje i drugih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka, patriotskih udruženja i pojedinaca, o čemu ćemo obavestiti javnost u narednim danima", dodao je Obradović.

Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Narodna stranka na sastanku koji je održan tokom vikenda nisu uspele da se dogovore oko jedinstvenog nastupa na predstojećim izborima, a prema rečima lidera tih stranaka, na njih će se izaći najverovatnije u dve kolone.

Teme