Web Analytics
Lukić (GIK) za Betu: Rok od tri dana nakon raspisivanja izbora za početak rada - BetaRS

Lukić (GIK) za Betu: Rok od tri dana nakon raspisivanja izbora za početak rada

Politika | 31.10.2023 | access_time 14:20
Lukić (GIK) za Betu: Rok od tri dana nakon raspisivanja izbora za početak rada
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Gradske izborne komsije (GIK) u Beogradu Zoran Lukić je danas rekao da ta komisija posle raspisivanja izbora ima rok od tri dana da zakaže sednicu i usvoji obrasce za podnošenje izbornih lista.

Lukić je agenciji Beta kazao i da broj biračkih mesta određuju lokalne izborne komisije jer se koordinira sprovodjenje izbora i za parlament i za izbore u Gradu Beograda.

"Ukupna broj birača ćemo znati tek 15 dana pre izbore, a konačan broj tek tri dana pre izbora", kazao je on.

Privremeni organ Grada Beograda formiran je juče, u ponedeljeka, pošto je Vlada Srbije saopštila da je donela i odluke o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada, kao i u još 64 lokalne samouprave u Srbiji.

Vlada je predsedniku Republike uputila i obrazložen predlog za raspuštanje Narodne skupštine Srbije i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Aleksandar Vučić je ranije najavio da će 17. decembra biti vanredni parlamentarni i pokrajinski izbori i izbori u više desetina lokalnih samouprava, a objavljivanje odluke o raspisivanju poslaničkih je potom najavio za sredu ili četvrtak ove nedelje.

Teme