Web Analytics
Srbija protiv Bugarske sa decom na tribinama - BetaRS

Srbija protiv Bugarske sa decom na tribinama

Fudbal | Izvor: Beta | 01.11.2023 | access_time 20:05
Srbija protiv Bugarske sa decom na tribinama
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije zbog uvredljivih skandiranja i drugih incidenata na utakmici protiv Crne Gore koja je odigrana 17. oktobra na stadionu "Rajko Mitić".

Kazna podrazumeva jednu utakmicu bez prisustva publike, što znači da će u Leskovcu 19. novembra, kada Srbija u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra protiv Bugarske, ulaz na tribine biti dozvoljen samo deci mlađoj od 14 godina u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije.

Istovremeno, FSS je kažnjen novčano sa 89.250 evra, čime je ukupna novčana kazna zbog izgreda na tribinama samo na poslednja dva meča nacionalnog tima u 2023. godini, dostigla cifru od 144.250 evra.

FSS je kažnjen sa 50.000 evra i zatvaranjem tribina zbog "rasističkog ponašanja navijača", kao i sa 10.000 evra zbog loše kontrole prodaje karata, odnosno zbog preprodaje ulaznica na crnom tržištu.

Dalje, FSS je kažnjen sa 6.500 evra zbog bacanja pirotehnike, sa 750 evra zbog paljenja pirotehničkih sredstava i sa 8.000 evra zbog blokiranja prolaza na tribinama. Na kraju, FSS je kažnjen sa 14.000 evra zbog korišćenja lasera na tribinama.

Fudbalski savez Srbije je, po izricanju kazne, saopštio da će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu.

"Potpuno svesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste, kako bismo na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji", naveo je FSS.

"Bez obzira na ishod žalbe, stadion u Leskovcu će svakako biti ispunjen do poslednjeg mesta, jer nam pravila dozvoljavaju prisustvo najmlađih navijača do 14 godina", dodaje se u saopštenju.

Uefa je istovremeno kaznila i Fudbalski savez Crne Gore sa 20.000 evra i zabranom vođenja navijača na narednu utakmicu u gostima. Takođe, Uefa je naložila crnogorskom savezu da u roku od mesec dana nadoknadi štetu koju su na stadionu "Rajko Mitić" napravili njegovi navijači.

Teme