Web Analytics
Petrović za Betu: Bilo bi bolje da je Vulin smenjen u maju ili septembru - BetaRS

Petrović za Betu: Bilo bi bolje da je Vulin smenjen u maju ili septembru

Politika | 03.11.2023 | access_time 18:10
Petrović za Betu: Bilo bi bolje da je Vulin smenjen u maju ili septembru
Foto: YTPrintScreen

Predrag Petrović iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku je, povodom ostavke direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, ocenio da bi za građane Srbije bilo bolje da je on ostavku podneo, ili da je bio smenjen u maju ili septembru.

Petrović je za agenciju Beta podsetio da je u maju došlo do masovnih ubistava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima oko Mladenovca i Smedereva, a u septembru do, kako je kazao, "debakla u Banjskoj" - oružanog sukoba grupe Srba i kosovske poliicije na severu Kosova.

Ni "Vulin, niti režim (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića ne oseća bilo kakvu odgovornost za jako lošu bezbednosnu situaciju u Srbiji, i zapravo bi bio mnogo bolji za građane Srbije da je Vulin tada (u maju) ili nakon događa u Banjskoj bio smenjen ili da je podneo ostavku", kazao je on.

Petrović smatra da ostavka Vulina "zapravo predstavlja pokušaj Vučića da se prestavi zapadnim državama kao neko ko pokušava da se distancira od Rusije".

"Naravno, sama ostavka i ne znači da to Srbija zaista čini u realnosti, zato što je uvođenja sankcija Rusiji zapravo ono što Zapad želi od Srbije", kazao je on.

Ocenio je i da je za sada rano da se izvode zaključci o tme da Srbija, "odnosno režim Vučića, čini neki značajniji iskorak u pogledu distanciranja od Rusije".

Teme