Web Analytics
Konkurs ODIHR za lokalno pomoćno osoblje za posmatračku misiju za izbore u Srbiji - BetaRS

Konkurs ODIHR za lokalno pomoćno osoblje za posmatračku misiju za izbore u Srbiji

Društvo | Izvor: Beta | 04.11.2023 | access_time 14:40
Konkurs ODIHR za lokalno pomoćno osoblje za posmatračku misiju za izbore u Srbiji
Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) objavila je konkurs za prijem lokalnog pomoćnog osoblja za njenu presdtojeću misiju posmatranja izbora u Srbiji 17. decembra.

Kancelarija je saopštila da se ODIHR priprema za slanje Misije za posmatranje prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji, u zavisnosti od raspoloživosti sredstava, posle upućenog zvaničnog poziva da posmatra te izbore, na osnovu nalaza Misije za procenu potreba sprovedene od 16. do 20. oktobra.

S tim u vezi ODIHR navodi da nastoji da regrutuje osoblje za lokalnu podršku za više pozicija.

Tu su uključena mesta za rani pripremni tim, zatim administrativna mesta i programska mesta.

Takođe se traže prevodioci i vozači za "regionalne položaje" za podršku Dugoročnoj posmatračkoj misiji u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu , Pančevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Čačku, Smederevu, Nišu, Vranju, Zaječaru, Užicu, uz napomenu da se mesta mogu promeniti, i da će kasnije biti potvrđena.

Okvirni početak rada za pripremni tim je 8. novembar, za administrativna i programska mesta 13. novembar i za regionalna mesta 21. novembar.

Za sva mesta osim regionalnih, mesto rada je Beograd. Rok za prijavljivanje je 6. odnosno 8. i 13. novembar zavisno od mesta na koje se prijavljuje.

Teme