Web Analytics
Zelenski pozvao Trampa u Kijev da sam proceni razmere sukoba - BetaRS

Zelenski pozvao Trampa u Kijev da sam proceni razmere sukoba

Svet | 06.11.2023 | access_time 09:25
Zelenski pozvao Trampa u Kijev da sam proceni razmere sukoba
AP Photo/Charlie Neibergall

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je od SAD više pomoći u borbi protiv ruske agresije i pozvao bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Kijev da sam proceni razmere sukoba.

U intervjuu za En-Bi-Si (NBC), Zelenski je pozvao Trampa da poseti Ukrajinu i iz prve ruke iskusi posledice sukoba koji je započeo predsednik Rusije Vladimir Putin u februaru 2022.

Tramp, koji se kandiduje za reizbor 2024. i vodeći je kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, oštro je kritikovao podršku SAD Kijevu i rekao da bi mogao da okonča rat za 24 sata ako bude ponovo izabran.

"Ako može da dođe ovde, biće mi potrebno 24 minuta da objasnim Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. Mira ne može biti zbog Putina", rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da bi američki vojnici na kraju mogli biti uvučeni u veći evropski sukob sa Rusijom ako Vašington ne poveća podršku, prenosi Glas Amerike (VOA).

"Ako nas Rusija ubije sve, oni će napasti zemlje NATO, a vi ćete poslati svoje sinove i ćerke u rat", rekao je Zelenski.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika