Web Analytics
Đorđe Vukadinović za Betu: Realne šanse opozicije za pobedu u Beogradu - BetaRS

Đorđe Vukadinović za Betu: Realne šanse opozicije za pobedu u Beogradu

Politika | 06.11.2023 | access_time 12:20
Đorđe Vukadinović za Betu: Realne šanse opozicije za pobedu u Beogradu
Foto: Milan Obradović
Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je danas da na predstojećim izborima opozicija ima "realne šanse" da pobedi u Beogradu.

On je izjavio agenciji Beta da, za razliku od prethodnih izbora, ovog puta, (za decembarske izbore), optimizam opozicije u Beogradu "ima realno pokriće".

"Mislim da se opoziciji na nivou Beograda otvara realni, veliki prostor i da praktično samo nekim, ili velikim mešetarenjem vlasti ili dramatičnom serijom autogolova od strane opozicije, taj ishod može biti doveden u pitanje", kazao je Vukadinović.

On je rekao da su rezultati istaraživanja davala opoziciji u Beogradu krajem oktobra, pre zvanične objave izbora, "jasnu mapu puta" do izborne pobede, odnosno da, kako je naglasio, "opozicija u zbiru spusti vladajuću koaliciju ispod 40 odsto" glasova Beogradjana.

"Ne baš samoj najvećoj opozicionoj grupaciji okupljenoj oko slogana "Srbija protiv nasilja", ali svakako uz par, uslovno rečeno, desno ili nacionalno orijentisanih lista, taj ishod ne bi smeo da bude doveden u pitanje", ocenio je Vukadinović.

Smatra i da, za razliku od prethodnih izbora, istraživanja radjena pred kraj oktobra, ukazuju da je opozicija u prednosti u Beogradu, te da rezulat same Srpske napredne stranke teško može da bude veći od 35 odsto i da sa socijalstima mogu ukupno, da osvoje oko 40 odsto glasova.

Teme