Web Analytics
Vujović u Pančevu obišla radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada - BetaRS

Vujović u Pančevu obišla radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada

Životna sredina | Izvor: Beta | 06.11.2023 | access_time 15:00
Vujović u Pančevu obišla radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada
Foto: BEOINFO
Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović obišla je danas u reciklažnom centru Javno-komunalnog preduzeća "Higijena" u Pančevu radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada, koja će doprineti povećanju stope reciklaže, u koju će biti ulaženo više od 170 miliona dinara.

"Stara linija nije bila dovoljnog kapaciteta i zato se ulažu značajna sredstva, više od 170 miliona dinara, u novu opremu koja će omogućiti sekundarno odvajanje otpada po najsavremenijim standardima", kazala je Vujović, koja je obišla radove sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem, objavilo je ministarstvo.

Ministarka je istakla da je preduslov za bolji kvalitet životne sredine i primarno odvajanje otpada u domaćinstvima, na čemu Pančevo intenzivno radi.

Podsetila je da je samo kroz projekat "Odvajamo", koji ministarstvo sprovodi uz podršku EU, Grad Pančevo dobio nekoliko hiljada kanti i kontejnera i dva kamiona smećara.

Vujović je navela da se razmišlja i o regionalnoj deponiji u Pančevu.

"Trudimo se da se proširuju kasete, kako bi se nakon tretmana na liniji za sekundarno odvajanje, otpad dovozio na tu lokaciju. Radovi na deponiji su u sklopu projekta 'Čista Srbija'", rekla je Vujović.

Ona je istakla da je"budžet za ekologiju veći nego ikad, a ulaganje u životnu sredinu ostaje prioritet" i pozvala lokalne samouprave da kandisuju svoje projekte za ta sredstva.

Vujović je podsetila da je, samo kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u Južnobanatskom okrugu tokom tri godine uloženo više od 100 miliona dinara u pošumljavanje i ozelenjavanje, zamenu kotlova u toplanama, javnim ustanovama i sanaciju devastiranog zemljišta.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina