Web Analytics
Izraelska policajka preminula posle napada nožem u Jerusalimu - BetaRS

Izraelska policajka preminula posle napada nožem u Jerusalimu

Svet | 06.11.2023 | access_time 18:40
Izraelska policajka preminula posle napada nožem u Jerusalimu
prt.scr youtube
  Preminula je izraelska granična policajka koja je jutros u Jerusalimu zadobila teške povrede, saopštila je izraelska policija.

Nju je napao 16-godišnji Palestinac ispred policijske stanice u istočnom Jerusalimu, koji je Izrael anektirao pošto ga je osvojio u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

U saopštenju za štampu policija je navela da je "terorista neutralisan", prenela je agencija Frans pres.

Dvadesetogodišnja žrtva napada, koja takođe ima državljanstvo SAD, uselila se u Izrael pre dve godine, a živela je u kibucu pored granice Pojasa Gaze u području koje su napali pripadnici islamskog ekstremističkog Hamasa 7.oktobra.

Od tada je ubijeno 59 izraelskih policajaca, preneli su izraelski mediji.

Izraelska hitna pomoć je rekla da je još jedan pripadnik policijskih snaga, takođe 20-godišnjak, lakše ranjen u tom napadu nožem kraj jerusalimskog Starog grada.

Kako je navela policija napadač je Palestinac iz Al-Isafije, kvarta u istočnom Jerusalimu. Jedan osumnjičeni za umešanost u napad je uhapšen.

Od početka rata između Izraela i Hamasa izazvanih iznenadnim napadima iz Gaze 7.oktobra napetost je visoka u istočnom Jerusalimu.

Ministar nacionalne bezbednosti Izraela Itamar Ben-Gvir izjavio je danas da su policajci na liniji fronta već mesec dana i pozvao da se sruši dom napadača.

Na okupiranoj Zapadnoj obali je ubijeno više od 150 Palestinaca izraelskom vatrom ili u napadima jevrejskih naseljenika od početka rata.

Više od 1.400 ljudi ubijeno je u južnom Izraelu, većinom civila i to prvog dana rata.

U pojasu Gaze je u izraelskom bombardovanju i kopnenim operacijama ubijeno više od 10.000 ljudi,među njima oko 4.000 dece.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika