Web Analytics
Sajam uvoza podstiče svetsku ekonomiju, pokazuje istraživanje - BetaRS

Sajam uvoza podstiče svetsku ekonomiju, pokazuje istraživanje

Ekonomija | 08.11.2023 | access_time 10:05
Sajam uvoza podstiče svetsku ekonomiju, pokazuje istraživanje
Foto: CMG

Globalna onlajn anketa koju je sprovela kineska televizija CGTN pokazala je da više od 90 posto ispitanika veruje da je organizovanje Kineskog međunarodnog sajma uvoza poslednjih šest godina pokazalo snažan signal kontinuiranog otvaranja na visokom nivou prema spoljnom svetu.

Istraživanje je objavljeno na engleskim, španskim, francuskim, arapskim i ruskim platformama CGTN-a, a više od 10.000 posetilaca interneta glasalo je i izrazilo svoje mišljenje u roku od 24 sata.

U istraživanju, oko 83,6 odsto globalnih ispitanika smatra da popularnost Sajma odražava snažno poverenje globalnog poslovanja u slobodnu trgovinu i otvorena tržišta. U međuvremenu, oko 86,8 procenata ispitanika veruje da je Kineski međunarodni sajam uvoza postao važna platforma za preduzeća da pronađu izvesnost u nesigurnom međunarodnom okruženju.

Prema istraživanju, 82,5 odsto globalnih ispitanika smatra da zemlje treba da promovišu liberalizaciju trgovine i investicija i olakšice.

Šesti Kineski međunarodni sajan uvoza privukao je učesnike iz 154 zemlje, regiona i međunarodnih organizacija širom sveta, a 289 od 500 najboljih svetskih kompanija našlo se na Sajmu. Više od 400 novih proizvoda, tehnologija i usluga je debitovalo je a po prvi putje i Vlada SAD zvanično postavila paviljon.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT