Web Analytics
Zavetnici: Podnećemo tužbe protiv portala B92, Novosti i Politike zbog plasiranja laži - BetaRS

Zavetnici: Podnećemo tužbe protiv portala B92, Novosti i Politike zbog plasiranja laži

Politika | 08.11.2023 | access_time 11:40
Zavetnici: Podnećemo tužbe protiv portala B92, Novosti i Politike zbog plasiranja laži
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Stranka Zavetnici saopštila je danas da će podneti tužbe protiv portala B92, Novosti i Politike, "zbog plasiranja gnusnih laži i propagandnog divljanja koje su rezultat neviđene panike Srpske napredne stranke (SNS)".

"Naime, ova tri portala, za koje osnovano sumnjamo da posredno kontroliše aktuelni ministar finansija Siniša Mali, nedeljama unazad vode hajku na predsednicu naše stranke i jednu od lidera nacionalnog okupljanja, Milicu Đurđević Stamenkovski. Vrhunac širenja neistina i obmanjivanja javnosti je objavljivanje teksta u kome se navodi da je Milica Đurđević tražila uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "svima u Srbiji poznato" da su Zavetnici podneli zahtev da se u parlamentu usvoji Rezolucija o zabrani korišćenja jednostranih sankcija.

"Takođe podsećamo da smo više puta tražili da se ukinu sankcije koje je vlast u Beogradu uvela Belorusiji, Siriji i drugim prijateljskim zemljama. Očigledno je da su se probriselske strukture na vlasti ozbiljno angažovale da zaustave rast nacionalnog okupljanja i da po ugledu na drugosrbijanske krugove, eskalacijom laži pokušaju da uruše ugled koji predsednica Zavetnika ima među narodom", navode Zavetnici.

U saopštenju se ističe da "Zavetnici neće dozvoliti da hiljadu puta izgovorena neistina zauzme mesto istini", kao i da će se protiv ovakvog vida prljave kampanje boriti zakonskim putem.

Teme