Web Analytics
Lista 'Srbija protiv nasilja' sa više od 20.000 potpisa predata RIK-u - BetaRS

Lista 'Srbija protiv nasilja' sa više od 20.000 potpisa predata RIK-u

Politika | 08.11.2023 | access_time 13:40
Lista 'Srbija protiv nasilja' sa više od 20.000 potpisa predata RIK-u
Foto: Beta/Miloš Miškov

Republičkoj izbornoj komisiji Srbije (RIK) u Beogradu danas je za vanredne parlamentarne izbore 17. decembra predata izborna lista poslaničkih kandidata "Srbija protiv nasilja" uz više od 20.000 potpisa podrške građana.

Na listi "Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić" su imena kandidata Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Ekološkog ustanka, Zeleno-levog fronta, stranke Srbije centar, stranke Zajedno, Građanske demokratske partije, Rumunske partije i pokreta Novo lice Srbije.

Aleksić i Tepić su u izjavama novinarima pozvali građane da izađu na glasanje 17. decembra i izrazili uverenje u svoj izborni uspeh.

Obećali su da će obezbediti da se svi u Srbiji osećaju bezbedno i da će, ukoliko pobede na izborima, raditi na "izvlačenju države iz kandži korupcije i kriminala" za šta su rekli da su odgovorni sadašnja vlast SNS i Aleksandar Vučić.

Tepić je rekla da se opozicija okupila da spreči "epsko propadanje Srbije" i "omogući građanima da žive u normalnom društvu", a spreči "profitiranje vlasti na korpuciji i kriminalu".

"Možemo ući u 2024. u oslobođenjoj i sigurnoj Srbiji, Srbiji bez nasilja i bez mržnje", kazala je Tepić.

Aleksić je rekao da je na listi "Srbija protiv nasilja" 250 poslaničkih kandidata koji imaju plan i znaju šta da rade da bi Srbija posle 17. decembra bila "sigurna zemlja".

Prema njegovim rečima, 17. decembra se odlučuje i da li će mladi ostati u Srbiji ili će i dalje odlaziti u inostranstvo.

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme