Web Analytics
Šoralov: Nema migranata u Prihvatnom centru u Subotici - BetaRS

Šoralov: Nema migranata u Prihvatnom centru u Subotici

Migranti | Izvor: Beta | 08.11.2023 | access_time 17:30
Šoralov: Nema migranata u Prihvatnom centru u Subotici
Foto: Beta/Dragan Gojić

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov izjavio je da je danas peti dan kako je Prihvatni centar u Subotici prazan i da tu nema migranata.

On je na Fejsbuku naveo da je to posledica "relokacije migranata" sa prostora grada Subotice u druge centre i hapšenja krijumčara.

"Time je i delima upućena jasna poruka 'da je Subotica za iregularne migrante zabranjen grad' ", rekao je Šoralov.

Naveo je da je rukovodstvo države posle poslednjeg oružanog sukoba grupa iregularnih migranata u blizini naselja Horgoš, "odlučno i organizovano" reagovalo na kršenje zakona Srbije i ugrožavanja bezbednosti stanovništva.

"U prethodnih devet dana svedočimo svakodnevnom, dvadesetčetvoročasovnom patroliranju specijalnih jedinica MUP-a Srbije Suboticom, a najviše na prostoru Subotičke šume", piše u postu.

Napomenuo je da će se to nastaviti kao i do sada, i da insistira na konstantnom prisustvu policije radi potpune sigurnosti gradjana.

"Istovremeno, kontinuirano ćemo sprovoditi kontrolu smeštajnih objekata na teritoriji Subotice koji pružaju uslugu boravišta i prenoćišta", dodao je Šoralov.

Podsetio je da Severnobački upravni okrug, u poslednja tri meseca, neprekidno obavlja vanredne inspekcijske kontrole smeštajnih objekata na teritoriji grada, s posebnom pažnjom na one koje pružaju uslugu izdavanja smeštaja "stan na dan", soba ili apartmana.

"Od 1. avgusta do danas... je sprovedeno 147 nadzora, gde su u 32 objekta uočene nepravilnosti u radu i za koje su podnete prekršajne prijave", rekao je on.

Po njegovim rečima, tokom tih kontrola je nađeno 128 stranih državljana bez dokumenata, dok je više osoba uhapšeno pod sumnjom direktnog učestvovanja ili pomaganja "u krijumčarskim radnjama i trgovini ljudima".

Teme