Web Analytics
Bajern u osmini finala, sjajan meč i pobeda Kopenhagena protiv Junajteda - BetaRS

Bajern u osmini finala, sjajan meč i pobeda Kopenhagena protiv Junajteda

Fudbal | Izvor: Beta | 08.11.2023 | access_time 23:30
Bajern u osmini finala, sjajan meč i pobeda Kopenhagena protiv Junajteda
Fudbaleri Bajerna plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona pošto su u Minhenu pobedili Galatasaraj sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe A Lige šampiona.

Do 80. minuta su mreže mirovale na ovom meču, a onda je Hari Kejn sa dva gola, u 80. i 86. minutu, poveo Bajern ka nokaut fazi Lige šampiona. Konačan rezultat postavio je Sedrik Bakambu u trećem minutu nadoknade.

Najuzbudljivija utakmica večeras odigrana je u okviru iste grupe u Kopenhagenu, gde je domaći tim pobedio Mančester junajted sa 4:3.

Junajted je poveo već u trećem minutu pogotkom Rasmusa Hojlunda, a bivši igrač Kopenhagena je mrežu svog nekadašnjeg kluba pogodio i u 28. minutu i tako doneo engleskom timu 2:0.

Posle dobrog početka utakmice, stvari su se u finišu prvog poluvremena zakomplikovale za Junajted pošto je Markus Rašford u 42. minutu dobio direktan crveni karton.

Kopenhagen je odmah iskoristio brojčanu prednost na terenu i do kraja poluvremena izjednačio. Najpre je Mohamed Eljunusi u 45. minutu smanjio na 1:2, da bi u devetom minutu nadoknade Diogo Gonsalveš bio precizan sa penala, a nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao Hari Megvajer.

I sa igračem manje, Junajted je uspeo da ponovo povede pošto je dobio jedanaesterac zbog igranja rukom, a precizan bio Bruno Fernandeš u 69. minutu. Ipak, Danci su do kraja susreta golovima Lukasa Leragera u 83. i Runija Bardadži u 87. minutu preokrenuli rezultat i ostali u igri za prolaz.

Bajern je prvi na tabeli sa 12 bodova, Kopenhagen i Galatasaraj sada imaju po četiri, dok je Mančester junajted poslednji sa tri boda.

Teme